Україна очікує збільшення військової допомоги від США – Загороднюк

Читать на русском
Міністр оборони Андрій Загороднюк заявив, що Україна очікує збільшення виплат військової допомоги з боку США в 2020 році.

Міністр оборони Андрій Загороднюк заявив, що Україна очікує збільшення виплат військової допомоги з боку США в 2020 році.

Про це він повідомив в інтерв'ю Reuters.

За словами міністра, Україна очікує збільшення військової допомоги, незважаючи на розслідування процедури імпічменту президента Америки Дональда Трампа в зв'язку з можливим тиском на український уряд.

За інформацією Загороднюка, Україна очікує в 2020 році виділення США допомоги не менш ніж 391 млн доларів, яка була виділена цього року. На виділені гроші в наступному році Україна планує придбати більше ракет Javelin.

«Як в уряді, так і в Конгресі існує загальна думка, що її (військову допомогу - ред.) слід нарощувати. Ми відчуваємо підтримку, і вона є. Це на 100 відсотків», - заявив Загороднюк.

Як зазначив міністр оборони, військова допомога з боку США демонструє міжнародну підтримку України.

«Це не просто гроші і не обладнання. Також йдеться про демонстрацію підтримки з боку міжнародної спільноти України. І це, насправді, має для населення більше значення, ніж саме обладнання», - сказав Загороднюк.

Як раніше повідомлялося, Державний департамент США міг розблокувати військову допомогу Україні на кілька днів раніше, ніж це зробив президент Дональд Трамп.

Нагадаємо, Україна і США підписали протокол про оборонну співпрацю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: