ООН розгляне проєкти двох резолюцій щодо російської окупації Криму

Читать на русском
У Генеральній Асамблеї Організації Об’єднаних Націй розглядатимуться проєкти двох резолюцій, пов’язаних з російською окупацією Криму.

У Генеральній Асамблеї Організації Об’єднаних Націй розглядатимуться проєкти двох резолюцій, пов’язаних з російською окупацією Криму.

Йдеться про проєкт резолюції про порушення прав людини в тимчасово окупованому Криму, ініційований Україною, який готується в третьому комітеті (із соціальних, гуманітарних та культурних питань) ГА ООН. Голосування в комітеті відбудеться орієнтовно в середині листопада.

Ймовірно, в роботі української делегації візьмуть участь представники кримськотатарського народу. Згідно з процедурою після ухвалення резолюції в комітеті вона виноситься на розгляд сесії Генеральної Асамблеї ООН наприкінці грудня.

Нагадаємо, раніше Генасамблея ООН ухвалила три резолюції щодо порушення прав людини в Криму – у 2016-му, 2017-му та 2018-му роках, проте Росія проігнорувала їх виконання.

Також Міжнародний суд ООН у Гаазі підтримав позов України проти Росії про порушення нею Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації та конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: