Суд ООН підтримав позов України проти Росії

Читать на русском
Суд відхилив заперечення Росії, яка вимагала закрити справу і стверджувала, що ця конвенція не може бути застосована до її допомоги бойовикам на Донбасі.

Міжнародний суд ООН у Гаазі підтримав позов України проти Росії про порушення нею Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації та конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook заступник міністра закордонних справ із питань європейської інтеграції Олена Зеркаль у п'ятницю, 8 листопада.

«Ми виграли», - написала Зеркаль.

За її інформацією, суд відхилив заперечення Росії, яка вимагала закрити справу і стверджувала, що ця конвенція не може бути застосована до її допомоги бойовикам на Донбасі.

Нагадаємо, Росія 12 вересня передала на розгляд Міжнародного суду ООН свої зауваження, в яких вказала, що Суд не має юрисдикції для розгляду справи за позовом України проти РФ за звинуваченням у фінансуванні міжнародного тероризму.

16 січня 2017 року Україна почала справу в Міжнародному суді ООН проти Російської Федерації у зв'язку з порушеннями Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Міжнародний суд ООН у Гаазі 19 квітня 2017 року частково задовольнив запит України про застосування тимчасових заходів щодо Росії, в частині Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Зокрема, суд вирішив, що Росія має не обмежувати можливість кримським татарам у збереженні їхніх установ, включаючи Меджліс.

Що стосується звинувачень РФ у порушенні норм Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму, суд вирішив, що Україна не надала достатньо доказів, які були б суттєвою базою для застосування попередніх заходів щодо Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: