США сподіваються на мирний договір між Україною і РФ

Читать на русском
Радник Дональда Трампа вірить в те, що мирні переговори між Україною і Росією можливі, і що вони можуть принести результат.

США сподіваються на домовленості між Україною і Росією, заявив радник американського президента Дональда Трампа з національної безпеки Роберт О'Брайєн в ефірі телеканалу CBS.

На питання журналіста, чи мають намір США і надалі надавати військову допомогу Україні, він відповів: «Я сподіваюся, що Україна і РФ порозуміються, буде якийсь мирний договір або угода. Я не буду давати зобов'язання назавжди щодо того, що ми будемо робити».

Нагадаємо, Дональд Трамп на зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським також заявив, що сподівається на можливість Зеленського домовитися з президентом РФ Володимиром Путіним.

У США у вересні розгорівся скандал навколо телефонної розмови Трампа із Зеленським. Розмова лідерів двох країн стала підставою для оголошення Палатою представників Конгресу США про початок процедури імпічменту Трампа. Як стверджують демократи, Трамп під час бесіди намагався переконати Зеленського розпочати розслідування діяльності в Україні сина колишнього віце-президента США Джозефа Байдена Хантера Байдена в обмін на надання фінансової та військової допомоги Києву.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: