Сивохо засумнівався в правдивості соцопитування жителів ОРДЛО

Читать на русском
Сергій Сивохо, радник секретаря РНБО з питань реінтеграції і відновлення Донбасу, сумнівається в правдивості опублікованих 9 листопада даних соцопитування на окупованих територіях Донбасу.

Сергій Сивохо, радник секретаря РНБО з питань реінтеграції і відновлення Донбасу, сумнівається в правдивості опублікованих 9 листопада даних соцопитування на окупованих територіях Донбасу.

Про повідомляє Сивохо Facebook.

Ідентифікація Донбасу: чи втрачає Україна жителів окупованих територійБлизько 55 відсотків жителів окупованих територій Донецької і Луганської областей хочуть бути в складі України.

Він вважає, що опитування проводилося дистанційно, або за згодою «влади ЛДНР» і було відредаговане.

«Всі, хто в темі, знають, що опитати face-to-face 1600 респондентів по структурованій анкеті в домогосподарствах і не поспілкуватися потім з «МГБ» невизнаних республік неможливо. Відповідно, або це опитування проводилося дистанційно, що зменшує його значимість, або вого було узгоджене з представниками влади т.зв. ЛДНР, а значить, відредаговане в потрібному ключі», - написав Сивохо.

Нагадаємо, на території окупованого Донбасу з 7 по 31 жовтня 2019 року було проведене соціологічне опитування, участь в якому взяли 1606 осіб: 800 - в непідконтрольній частині Луганської області і 806 - в непідконтрольній частині Донецької області. Для розрахунку вибірки були використані офіційні статистичні дані 2014 року, скореговані з урахуванням існуючих демографічних даних ВПЛ, які залишили непідконтрольні території. Як повідомляється, інтерв'ю face-to-face проводилися в домогосподарствах респондентів по структурованим анкетам.

Раніше іноземні посли відвідали ділянки розведення сил на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: