У штабі ООС назвали умови для скасування розведення сил

Читать на русском
За словами Бондаря, на розведення сил і засобів в районі Петрівського і Богданівки виділено три доби, потім почнеться розмінування, яке триватиме 25 діб.

У штабі ООС назвали умови для скасування розведення сил на Донбасі.

Про це на брифінгу в суботу, 9 листопада, заявив заступник командувача операції Об'єднаних сил, генерал-майор Богдан Бондар.

За його інформацією, в разі, якщо противник на Донбасі порушуватиме взяті на себе зобов'язання, ЗСУ в стислі терміни повернуться на позиції, із яких пішли. Серед умов можливого повернення на позиції Бондар назвав активні обстріли і наступ противника.

«Коли ми побачимо, що будуть активні обстріли, коли ми побачимо, що зосереджуватимуться на цій ділянці війська противника, коли ми побачимо і будуть надані дані розвідки, що є загроза захоплення цієї ділянки, тоді відповідно командир підрозділу, що знаходиться на цій ділянці за погодженням командира бригади, займає смугу оборони, ухвалюють рішення, і займають знову оборону по певним рубежів і позицій», - заявив він.

За словами Бондаря, на розведення сил і засобів в районі Петрівського і Богданівки виділено три доби, потім почнеться розмінування, яке триватиме 25 діб.

«Якщо немає можливості розміновувати, відзначається все це на місцевості, з позначками «міни», для того, щоб на ці ділянки ніхто не міг потрапити з цивільних, військових, щоб не допустити підриву. Також будуть забиратися фортифікаційні споруди, які заважатимуть проїзду патрулів СММ ОБСЄ», - сказав Бондар.

За його словами, спостерігачі будуть здійснювати моніторинг між контрольованим і неконтрольованим ділянками в районі розведення.

Нагадаємо, розведення військ поблизу населених пунктів Богданівка і Петрівське в Донецькій області триватиме до 12 листопада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: