Холодницький не виконав обіцянку до вересня 2019 року передати до суду близько 10 проваджень

Читать на русском
На десяток справ САП не спромоглася, бо встигла передати до суду тільки три кримінальних провадження.
Слово і Діло

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури ГПУ Назар Холодницький провалив обіцянку, що планує до вересня 2019 року передати до суду близько 10 кримінальних проваджень.

Таку обіцянку він дав 9 серпня 2019 року під час брифінгу, нагадує «Слово і Діло».

«Ми абсолютно акцентуємо свою увагу на створенні Антикорупційного суду з початку його роботи, бо 208 проваджень у всій Україні вже чекають. До кінця серпня ми ще плануємо, попередньо, ще з десяток справ передати до суду», – заявив очільник САП.

На офіційному сайті САП повідомлялося, що станом на кінець липня 2019 року за весь час роботи НАБУ і САП до суду було передано 212 справ. Та сама статистика відомства про кінець вересня свідчить про 215 проваджень, направлених до суду. Отже, нескладні математичні обчислення свідчать про те, що йдеться не про десять, а про три кримінальних провадження. Тому обіцянка Холодницького отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слово і Діло» Холодницький дав 16 обіцянок, з яких 6 виконав, 5 – провалив і ще 5 – має реалізувати.

Раніше ми писали, що НАБУ і САП повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем колишньому першому заступнику секретаря Ради національної безпеки та оборони Олегу Гладковському.

Також «Слово і Діло» повідомляло, скільки у вересні заробили глави НАБУ, САП, НАЗК і ДБР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: