У ВАКС пояснили відкриття провадження щодо Кличка

Читать на русском
ВАКС зобов'язав відкрити провадження щодо міського голови Києва Віталія Кличка через бездіяльність керівника головного підрозділу детективів НАБУ.

ВАКС зобов'язав відкрити провадження щодо міського голови Києва Віталія Кличка через бездіяльність керівника головного підрозділу детективів НАБУ.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби ВАКС у середу, 6 листопада.

Як виконують обіцянки мери УкраїниУкраїнським мерам залишилося працювати рік, потім будуть місцеві вибори. Наразі найбільше обіцянок виконав Борис Філатов.

За інформацією, 18 жовтня суддя частково задовольнив скаргу про бездіяльність керівника головного підрозділу детективів НАБУ. Зокрема, цим рішенням зобов'язали уповноважених осіб НАБУ внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за заявою позивача від 9 жовтня 2019 про кримінальне правопорушення.

«Судове рішення в цій частині мотивовано тим, що обов'язок слідчого прийняти заяву про вчинення кримінального злочину і протягом 24 годин внести за цією заявою відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань виникає незалежно від обґрунтованості або необґрунтованості такої заяви, а також від того, подана ця заява із порушенням або дотриманням територіальної або предметної підслідності», - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що НАБУ відкрило кримінальне провадження щодо мера Києва Віталія Кличка на вимогу Вищого антикорупційного суду.

Також відзначимо, ВАКС зобов'язав НАБУ внести відомості про кримінальні правопорушення Кличка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: