Зеленський схвалив ратифікацію податкової угоди з США

Читать на русском
Законопроект № 0001, яким ратифікував угоду зі США про розкриття українськими банками інформації про рахунки американців в Україні підписав Зеленський.

Глава держави Володимир Зеленський у понеділок, 4 листопада, підписав законопроект №0001 «Про ратифікацію угоди між урядом України та урядом Сполучених Штатів Америки для поліпшення виконання податкових правил і застосування положень закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA)».

Про це свідчить інформація на сайті парламенту.

Останній етап проходження документа - повернуто з підписом від президента.

У пояснювальній записці зазначено, що 1 липня 2014 року набрав чинності закон США FАТСА, що містить вимоги до іноземних фінансових організацій, а саме: укладення спеціальної угоди з Податковою службою США (IRS); здійснення контролю за наявністю рахунків, відкритих платниками податків США в українських фінансових організаціях, і інформування про них Податкової служби США.

З метою імплементації положень FATCA уряди України та США 7 лютого 2017 року Києві підписали угоду для поліпшення виконання податкових правил і застосування положень закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків».

Даний законопроект стверджує завершення внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності цієї угоди з США.

Нагадаємо, раніше спікер Верховної ради Дмитро Разумков підписав законопроект і передав його на підпис главі держави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: