Українська сторона СЦКК спростувала інформацію щодо ймовірного розведення сил біля Петрівського

Читать на русском
Українська сторона СЦКК спростувала інформацію щодо ймовірного розведення сил і засобів біля Петрівського 4 листопада.

Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін спростувала інформацію щодо ймовірного розведення сил і засобів біля Петрівського.

Як сказано у повідомленні СЦКК, у ЗМІ з'явилася інформація про те, що окупаційна влада 04.11.2019 року готова розпочати розведення сил і засобів на ділянці №3 «Петрівське», на знак чого запустять білу сигнальну ракету о 12:00 (за київським часом) 4 листопада.

Карта ООС: ситуація на сході України на 3 листопадаСитуація на сході країни станом на 3 листопада 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«У цьому контексті заяви представників окупаційної влади щодо намірів розпочати процес розведення на ділянці №3 є черговою провокацією та замилюванням очей світовій спільноті», - пояснили у СЦКК.

Згідно з даними звіту СММ ОБСЄ від 31.10.2019 року останнє порушення режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань РФ в межах ділянки №3 «Петрівське» зафіксовано 30.10.2019 року.

Водночас відповідно до Мінських домовленостей умовою початку розведення сил і засобів є верифікація СММ ОБСЄ дотримання режиму повного припинення вогню протягом 7 діб.

Нагадаємо, розмінування в районі розведення сил в населеному пункті Золоте-4 Луганської області триватиме до 9 листопада.

Раніше повідомлялося, що «жовтий» режим на Донбасі збережеться до рішення командувача ООС.

Також нагадаємо, 1 листопада ЗСУ завершили відведення військ у Золотому.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: