Журналіст Бабченко виїхав з України

Читать на русском

Російський журналіст Аркадій Бабченко, вбивство якого у травні 2018 року в Києві інсценувала СБУ, заявив, що виїхав з України до Ізраїлю.

Російський журналіст Аркадій Бабченко, «вбивство» якого у травні 2018 року в Києві інсценувала СБУ, заявив, що виїхав з України до Ізраїлю.

«Якщо Україна вибере «кандидата Х» - я зараз без персоналій, я про загальну тенденцію в країні – я наступного ж дня починаю запуск процесу «я звалюю»«. Рівно півроку тому написано... Я сказав. Я зробив», - написав він у Facebook.

Також Бабченко додав, що поїхав не назавжди:

«Три години льоту, і я в Києві», «Я повернуся. Це тимчасова евакуація».

Нагадаємо, 29 травня Бабченка «убили» в Києві в під'їзді свого будинку трьома пострілами в спину. Пізніше з'ясувалося, що це була спецоперація СБУ.

Стельмашенка СБУ затримала 13 червня. В його квартирі знайшли незареєстрований пістолет з набоями.

В СБУ тоді заявили, що в травні Стельмашенко разом з ще двома громадянами України відвідував Ростов-на-Дону, де проходив інструктаж для організації терактів в Україні. Підозрюваний в організації замаху на Бабченка Борис Герман на судових засіданнях заявляв, що особисто не знайомий зі Стельмашенком і не знає, навіщо той їздив до Ростова.

Адвокати також наполягали, що докази причетності Стельмашенка до підготовки терактів відсутні.

Як повідомлялося, наприкінці листопада у СБУ заявили, що спецслужби Російської Федерації (РФ) планували теракти в Україні, спрямовані проти відомих громадських активістів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: