При обстрілах ЗСУ можуть повернутися на позиції – Наєв

Читать на русском
Наєв зазначив, що в українських військових є можливість спостерігати за діями противника на ділянках розведення.

У разі відновлення противником обстрілів на ділянках розведення сил на Донбасі ЗСУ мають право знову зайняти свої позиції, що передбачено підписаною 21 вересня 2016 року ТКГ у Мінську рамковою угодою про розведення сил.

Про це повідомив заступник начальник Генерального штабу Збройних сил України Сергій Наєв в ефірі телеканалу «Україна».

Розведення сил на Донбасі та досвід інших країн: як вчиняла РФНа Донбасі, в населеному пункті Золоте Луганської області, стартував процес розведення сил і засобів.

«Є рамкова угода, підписана 21 вересня 2016 року Тристоронньою контактною групою, і в ній прописані три ділянки розведення: Станиця Луганська, Золоте і Петровське. Якщо потім відновляться обстріли, то передбачено, що сторони мають право зайняти ці позиції. У Золотому і Петровському вже відбувалося розведення сторін, але потім ці ділянки були зайняті в зв'язку із тим, що противник порушив умови», - сказав він

Наєв зазначив, що в українських військових є можливість спостерігати за діями противника на ділянках розведення.

«Нами передбачено створення відповідної розвідувальної системи. У тому числі із застосуванням відео, щоб можна було це бачити. Такі системи є, і українська армія має можливість спостерігати за діями ворога», - вказав він.

Раніше стало відомо, що завершився етап розведення сил і засобів із обох сторін на ділянці №2 в районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області.

Також нагадаємо, в поліції назвали число добровольців в Золотому.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: