Підсумки роботи Ради: скільки законопроектів ухвалено за тиждень

Читать на русском

Відразу видно, що Верховна рада вже не працює в «турборежимі»: депутати допізна не засиджуються, в п'ятницю було тільки ранкове засідання і один ухвалений законопроект, а всього за тиждень парламент ухвалив 22 законодавчі ініціативи. Аналітики «Слово і Діло» порахували підсумки роботи Ради за цей тиждень у цифрах.

З 29 жовтня по 1 листопада Рада ухвалила 14 постанов, зокрема, про проведення парламентських слухань, про внесення змін до порядку денного сесії, а також постанови про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт нардепа Ярослава Дубневича.

Крім того, були ухвалені 22 законопроекти, з них 10 – за основу та 12 – в цілому. Зокрема, в цілому було проголосовано рішення ратифікувати угоди про уникнення подвійного оподаткування з Кіпром, Малайзією і Великою Британією. Був ухвалений закон про заборону на вирубку лісів у Карпатському регіоні, а також зміни до державного бюджету-2019 (зокрема, на виплату зарплат шахтарям виділили 1 млрд гривень).

Вчора, 31 жовтня, парламент ухвалив закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за придбання таких активів». Завдяки цьому партія «Слуга народу» виконала дві програмних обіцянки: повернути відповідальність чиновників за незаконне і впровадити обов'язкову конфіскацію майна корупціонерів.

Відзначимо, що з 21 жовтня до 1 листопада до Верховної ради внесли 75 законопроектів (серед них 11 альтернативних) і 51 постанову.

Нагадаємо, докладніше, як пройшов тиждень у Верховній раді, можна прочитати в нашому матеріалі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: