НАТО не визнає незаконної анексії Криму РФ – Столтенберг

Читать на русском
Столтенберг заявив, що Мінські угоди повинні виконуватися повною мірою всіма сторонами. Також він сказав, що НАТО не визнає незаконної анексії Криму РФ.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що Мінські угоди повинні виконуватися повною мірою всіма сторонами. Також він сказав, що НАТО не визнає незаконну анексію Криму РФ.

Про це він сказав на спільному брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським.

Чим корисна Україна для НАТО та чи виконуємо ми «домашнє завдання»?В рамках візиту Північноатлантичної ради до України генсек НАТО Йенс Столтенберг виступить в українському парламенті.

Як зазначає генсек, НАТО не визнавало і не визнає незаконної анексії Криму Росією:

«Усі члени НАТО єдині в своєму засудженні Росії. Мінські угоди повинні виконувати повною мірою всі сторони і ми очікуємо, що Росія буде виконувати свої зобов'язання за цими угодами. Ми підтримуємо зусилля Зеленського у мирному вирішенні конфлікту».

Також президент Володимир Зеленський підтвердив, що Україна прагне поглибити співпрацю з НАТО для зміцнення обороноздатності.

«Тільки ефективні реформи є запорукою нашого членства в Альянсі. Ми прагнемо трансформації України відповідно до стандартів НАТО і саме на цьому фокусуємо наші спільні зусилля», – заявив він.

Нагадаємо, раніше президент Чехії визнав Крим частиною Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: