Угорщина наклала вето на заяву НАТО щодо України

Читать на русском
Сійярто зазначив, що до заяви послів НАТО угорська сторона запропонувала внести зміни. За його словами, Україна має виконувати свої обов'язки щодо меншин відповідно до міжнародного права.

На спільну заяву послів НАТО Угорщина наклала вето.

Про це заявив міністр закордонних справ країни Петер Сійярто, передає Daily News Hungary.

Чим корисна Україна для НАТО та чи виконуємо ми «домашнє завдання»?В рамках візиту Північноатлантичної ради до України генсек НАТО Йенс Столтенберг виступить в українському парламенті.

Сійярто зазначив, що до заяви послів НАТО угорська сторона запропонувала внести зміни. За його словами, Україна має виконувати свої обов'язки щодо меншин відповідно до міжнародного права. У НАТО їхню пропозицію відкинули.

«У нас не було іншого вибору, окрім вето на декларацію», - заявив Сійярто.

Як повідомлялося, 30 жовтня, в Одесі Північноатлантична рада НАТО розпочинає дводенний візит до України. Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг і посли НАТО відвідають постійну протимінний групу (SNMCMG2). Після Столтенберг виступить із промовою в курсантів військово-морської академії в Одесі.

Відзначається, що 31 жовтня в Києві генеральний секретар НАТО проведе засідання комісії НАТО – Україна з президентом Володимиром Зеленським та виступить із промовою в парламенті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: