Рада перейменувала Переяслав-Хмельницький та чотири села

Читать на русском
Законом передбачається перейменувати місто Переяслав-Хмельницький Київської області в місто Переяслав.

Парламент підтримав за основу і в цілому проєкт постанови №2175 «Про перейменування міста Переяслав-Хмельницький Київської області».

Погоджувальна рада: за що фракції і група готові голосувати 29 жовтня – 1 листопадаВерховна рада на цьому тижні, зокрема, розгляне законопроект про покарання за кнопкодавство.

Відповідне рішення ухвалили народні обранці на пленарному засіданні в середу, 30 жовтня. Перейменування підтримали 267 парламентаріїв.

Законом передбачається перейменувати місто Переяслав-Хмельницький Київської області в місто Переяслав.

Також нардепи схвалили проєкти постанов №№2176, 2177, 2310 і 2311.

Відповідно, село Острівці Маневицького району Волинської області перейменували в село Острови; село Рачки Немирівського району Вінницької області – в Подільське; село Бірки Сокальського району Львівської області – в Борок; а село Мазарня-Каранська Кам'янка-Бузького району Львівської області – в Мазярню-Каранську.

Нагадаємо, в травні 2018 року Комітет парламенту з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендував Верховній Раді VIII скликання підтримати подання Київської обласної ради про перейменування міста Переяслав-Хмельницький Київської області.

Раніше Раді пропонували перейменувати Кіровоградську область.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: