Справу «Запоріжцивільпроекту» передали до антикорупційного суду

Читать на русском
Верховний суд задовольнив клопотання прокурора про передачу справи колишнього керівника державного проектного інституту.
Юрій Цибульський

Верховний суд передав до Вищого антикорупційного суду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього виконувача обов'язків державного проектного інституту «Запоріжцивільпроект» Юрія Цибульського у заволодінні майже 19 млн грн підприємства.

Таке рішення 24 жовтня ухвалила колегія суддів Касаційного кримінального суду за результатами розгляду клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП Валентин Мусіяка просив передати до ВАКС справу Цибульського, оскільки він уже розпочав роботу, а згідно кримінального процесуального законодавства, йому підсудна ця справа. Вивчивши клопотання, судді його задовольнили.

Як встановили детективи, «Запоріжцивільпроект» та ТОВ «Веста Марк» у січні 2015 року уклали угоду на виконання (у 12 етапів) проектних робіт багатоповерхового житлового комплексу вартістю 155 млн грн. Своєю чергою держпідприємство підрядило для цього ПП «Проектбудстандарт» за 117 млн грн.

Надалі ж «Проектбудстандарт» скопіювало частину проектної документації з раніше виготовленої «Запоріжцивільпроектом» і по результатам сторони підписали відповідні акти здачі-приймання робіт на 18,8 млн грн. Таким чином, фірма отримала право вимоги з держпідприємства цих коштів, а згодом домоглася їх виплатити і через суд.

На думку слідства, саме Цибульський організував та керував злочинною групою, яка намагалася заволодіти коштами інституту. Так, він за часів перебуванням ним на посаді в.о. керівника «Запоріжцивільпроекту» призначив своїм заступником Дмитра Абрамчука. Вже після звільнення Мінрегіоном Цибульського, підконтрольний йому Абрамчук обійняв посаду в.о. керівника інституту і саме Абрамчук підписував угоди з «Веста Марк» та «Проектбудстандарт».

Нагадаємо, в 2017 році НАБУ завершило розслідування справи про заволодіння коштами «Запоріжцивільпроекту». Раніше Верховний суд передав до ВАКС справу «цукрового прокурора».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: