Динаміка обстрілів ООС: понад 780 обстрілів у вересні-жовтні

Читать на русском

У Золотому Луганської області сьогодні, 29 жовтня, стартувало розведення військ. При цьому останній місяць у зоні проведення операції Об'єднаних сил не був найспокійнішим: з 23 вересня по 28 жовтня був зафіксований 781 обстріл. Внаслідок цього загинули 10 українських військових, ще 33 зазнали поранень. «Слово і Діло» показало динаміку обстрілів.

За вказаний період бойовики двічі проводили масовані обстріли на донецькому і луганському напрямках – 25 вересня і 4 жовтня. У ці дні було зафіксовано найбільшу кількість обстрілів – 32. Також проросійські бойовики двічі провели масовані обстріли на донецькому напрямку – 2 і 16 жовтня.

Найбільш тихим днем було 11 жовтня – всього 8 обстрілів за добу, ніхто з військовослужбовців не постраждав.

Розведення сил у Золотому, яке розпочалося сьогодні, неодноразово зривалося протягом місяця через порушення режиму припинення вогню. Крім того, бойовики обстрілювали цю ділянку. Наприклад, 4 жовтня було зафіксовано мінометний обстріл Золотого-4.

Розведення мало розпочатися 7 жовтня, але його перенесли. 14 жовтня воно знову не відбулося через обстріли на ділянці розведення. 23 жовтня бойовики знову обстріляли українські позиції біля Золотого.

Відзначимо, у вересні в зоні ООС було зафіксовано 302 порушення режиму припинення вогню.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський опублікував відео про поїздку до населеного пункту Золоте в зоні розведення військ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: