Динаміка обстрілів ООС: 302 порушення режиму припинення вогню у вересні

Читать на русском

Спеціальний представник ОБСЄ Мартін Сайдік минулого тижня констатував, що на Донбасі різко зросла кількість порушень режиму припинення вогню. За даними РНБО, з 3 по 22 вересня бойовики 302 рази обстріляли українські позиції. В результаті загинули 7 українських військових, ще 31 був поранений. «Слово і Діло» показало динаміку обстрілів.

Протягом місяця бойовики тричі проводили масовані обстріли на донецькому напрямку – 5, 12 і 16 вересня. 5 вересня протягом дня був зафіксований 21 обстріл з мінометів калібром 82 мм і 120 мм, а також з 122 мм гармат. Тоді загинув один військовий, ще один зазнав поранення. За тиждень бойовики на цьому ж напрямку 23 рази обстріляли українські позиції, 16 вересня також зафіксовано 23 обстріли.

13 вересня в результаті 23 обстрілів загинув один військовий, ще 8 отримали поранення. Велика кількість поранених – 4 військових – була 20 вересня.

Загалом в цьому місяці в зоні проведення ООС не було жодного спокійного дня, кількість обстрілів жодного разу не спускалася нижче 5 за добу. Найспокійнішим днем було 18 вересня. Найчастіше під час обстрілів проросійські бойовики застосовували 82 мм і 120 мм міномети.

Відзначимо, в зоні проведення ООС з 29 липня по 2 вересня було зафіксовано 353 порушення перемир'я.

Нагадаємо, Генеральний штаб ЗСУ розробляє план розведення сил і засобів на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: