У штабі ООС відреагували на добровольців зі зброєю в Золотому

Читать на русском
У законі про ООС чітко визначаються категорії, які можуть перебувати в районі Операції зі зброєю.

Добровольці, з якими спілкувався президент Володимир Зеленський в Золотому Луганської області, знаходяться в зоні операції Об'єднаних сил (ООС) зі зброєю нелегально.

Про це повідомляє прес-центр ООС.

У прес-центрі вказали, що Зеленський, перебуваючи у населеному пункті Золоте, сьогодні поспілкувався з людьми у військовій формі. Ці люди перебували в приватному будинку і представилися добровольцями.

В ООС повідомили, що вони не є представниками силових відомств або Збройних сил України (ЗСУ), уповноважених перебувати і діяти в районі проведення операції Об'єднаних сил.

Крім того, у законі про ООС чітко визначаються категорії, які можуть перебувати в районі ООС зі зброєю. Зокрема, люди, які спілкувалися Зеленським, не відносяться ні до однієї з наступних категорій і знаходяться в Золотому зі зброєю нелегально, порушуючи зазначений закон, чому надається належна правова оцінка.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський обіцяє зробити все, щоб закінчити війнуСказано 19 квітня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський два дні перебував з візитом на позиціях українських військових в Золотому.

Раніше повідомлялося, що Зеленський прибув, щоб обговорити з добровольцями питання розведення військ.

14 жовтня під стінами Офісу президента України в Києві на вулиці Банковій протестували проти розведення військ в Золотому Луганської області та Петрівському Донецької області. Розведення сторін було заплановано на 7 жовтня, але через обстріли цих населених пунктів так і не почалося.

Нагадаємо, відводити війська планують на 1 км від лінії розмежування. За словами начальника Генштабу Збройних сил України Руслана Хомчака, в результаті розведення військ біля Петровського і Золотого українські військові відійдуть на позиції, на яких перебували у 2016 році.

Додамо, президент України Володимир Зеленський обіцяв зробити все, щоб закінчити війну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: