США запровадили нові правила торгівлі гумтоварами з Іраном

Читать на русском
США оголосили про запровадження нових, більш жорстких правил торгівлі гуманітарними товарами з Іраном для забезпечення безпрецедентної прозорості гуманітарної торгівлі.

США оголосили про запровадження нових, більш жорстких правил торгівлі гуманітарними товарами з Іраном «для забезпечення безпрецедентної прозорості гуманітарної торгівлі».

Про це 25 жовтня повідомляється на сайті американського мінфіну.

«Цей механізм допоможе міжнародній спільноті здійснювати більш ретельну перевірку гуманітарної торгівлі, щоб гарантувати, що кошти, пов'язані з дозволеною торгівлею на підтримку іранського народу, не перенаправляються іранським режимом на розробку балістичних ракет, підтримку тероризму або фінансування інших зловмисних дій», - йдеться в повідомленні.

Новий механізм буде вимагати від усіх його учасників «особливої ​​обачності» з метою не допустити перенаправлення «будь-яких доходів або платежів іранському режиму», який Вашингтон звинувачує у фінансуванні тероризму.

Крім того, країни повинні будуть надавати мінфіну США «значний і безпрецедентний обсяг інформації» при виявленні будь-яких «підозрілих операцій» - угодах з особами, яких Вашингтон включив до списку санкцій.

Відносини США і Ірану залишаються напруженими, після того як в 2018 році Вашингтон вийшов з Спільного всеосяжного плану дій щодо іранської ядерної програми (СВПД), який мав на увазі скасування санкцій щодо Тегерана в обмін на припинення ядерних розробок. Вашингтон звинуватив Тегеран у порушенні умов угоди, після чого неодноразово вводив різні обмеження.

В Ісламській Республіці подібні дії назвали незаконними та необґрунтованими, а раніше у вересні зажадали від США повернутися до дотримання угоди і виплатити Ірану $ 50 млрд в якості компенсації за нафтові санкції.

Президент США Дональд Трамп висловлював надію на врегулювання ситуації без зміни влади в Ірані. У відповідь іранський лідер Хасан Роухані заявив, що не погодиться на переговори, поки на його країну накладено обмеження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: