У МЗС Ірану відреагували на санкції США

Читать на русском
Голова МЗС зазначив, що США ніколи не були віддані міжнародним угодам і тільки трактували їх, виходячи з власних національних інтересів.

Нові санкції США проти Центрального банку Ірану свідчать про розпач американців.

Про це заявив голова МЗС Ірану Мохаммад Джавад Заріф, повідомляє корпорація IRIB.

«США хочуть закрити населенню Ірану доступ до продовольства і ліків. Очевидно, що цей крок є порушенням всіх міжнародних зобов'язань», - заявив Заріф.

Він нагадав, що «Вашингтон вже запроваджував санкції проти Центрального банку Ірану, а тепер США знову встановлюють обмеження щодо цієї структури».

«Санкції проти ЦБ свідчать про розпач американців», - додав він.

Голова МЗС зазначив, що «США ніколи не були віддані міжнародним угодам і лише трактували їх, виходячи із власних національних інтересів».

«З одного боку, цей крок показує, що Вашингтон не виконує взяті на себе зобов'язання. З іншого - це сигнал, що політика списку санкцій США вичерпує себе», - сказав він.

За словами Заріфа, «американці не можуть одночасно продовжувати політику максимального тиску щодо Ірану і пропонувати сісти за стіл переговорів».

«Щоб приєднатися до діалогу з ядерної угоди, Вашингтон має припинити економічну війну проти Тегерану», - підкреслив він.

Раніше США запровадили санкції проти космічних агентств Ірану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: