Сенатори просять генпрокурора США взяти самовідвід у розслідуванні щодо України

Читать на русском
Десять сенаторів США звернулися до генпрокурора США Вільяма Барра, наполягаючи, що йому слід усунутися від розслідування російських і українських справ президента Дональда Трампа.

Десять сенаторів США звернулися до генпрокурора США Вільяма Барра, наполягаючи, що йому слід усунутися від розслідування «російських і українських справ» президента Дональда Трампа.

«Ми закликаємо вас усунутися від розслідувань, пов'язаних з українськими справами Трампа, включаючи ті, що стосуються (особистого адвоката Трампа) Руді Джуліані, Льва Парнаса і Ігоря Фрумана, а також від розслідування того, як була розпочата російське справа», - йдеться в листі законодавців, пише РИА Новости.

Сенатори стверджують, що в іншому випадку буде мати місце конфлікт інтересів. Зокрема, Барр згадувався п'ять разів в розмові Трампа з президентом України Володимиром Зеленським 25 липня, навколо якого почалася «українська справа».

«Це викликає обґрунтовані питання про те, що ви знали про діяльність Джуліані та інших, а також про те, які дії ви зробили і які обговорення вели з президентом і Білим домом», - пишуть сенатори.

Під листом підписалися десять сенаторів, в тому числі три претенденти на номінацію Демократичної партії в президенти - Корі Букер, Камала Харріс і Емі Клобушар, а також провідний демократ в комітеті з розвідки Дайен Файнстайн.

Барр раніше вже відмовлявся офіційно заявити про неучасть в «російському розслідуванні», як зробив його попередник Джефф Сешнс, звільнений згодом Трампом з поста генпрокурора.

У вересні в США розгорівся скандал після публікації The Wall Street Journal про те, що під час липневої розмови з президентом України Володимиром Зеленським глава Білого дому закликав Київ розслідувати діяльність Джо Байдена і його сина Хантера в обмін на фінансову і військову допомогу.

Ці відомості стали приводом для запуску процедури імпічменту Трампа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: