У Тернопільській області підтверджений випадок дифтерії

Читать на русском
Вказано, що хворий проживає на кордоні Тернопільської і Хмельницької областей, за допомогою він звернувся до лікаря в Тернопільській області.

У Тернопільській області підтвердили випадок захворювання дифтерією.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

«За оперативними даними, чоловік щепився від дифтерії у 2017 році, утім щодо наявності попередніх обов'язкових 8-ми щеплень за віком даних немає. Щеплення від дифтерії формує антитоксичний імунітет, що захищає від важкого перебігу хвороби. Уведенна чоловіку вакцина в 2017 році сформувала достатній рівень антитоксичного імунітету, що не дав розвинутися важким ускладненням», - повідомили у відомстві.

Фінансування медицини: чи вистачить грошей на лікування важкохворих та утримання медичної сфериСкільки грошей планує виділити держава на охорону здоров’я та вистачить цих грошей на всіх пацієнтів.

Вказано, що хворий проживає на кордоні Тернопільської і Хмельницької областей, за допомогою він звернувся до лікаря в Тернопільській області. Відомо, що чоловік контактував з трьома людьми, з яких одна дитина. За місцем проживання пацієнта 21 жовтня проведена дезінфекція.

У Центрі громадського здоров'я України нагадали, що країна забезпечена дозами вакцини від дифтерії в достатній кількості у всіх регіонах. Для дорослих передбачена ревакцинація кожні 10 років з 16-річного віку. Вакцина безкоштовна, а вакцинуватися можна у сімейного лікаря.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що всі наявні протидифтерійної сироватки використані пацієнтам в Закарпатській області.

Два нових випадки захворювання виявлені в Ужгороді, обох пацієнтів шпиталізовано в інфекційну лікарню.

Що нового (і не дуже) обіцяють в Кабміні у сфері медицини - за посиланням.

Також ми писали, чи вистачить грошей на лікування важкохворих та утримання медичної сфери.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: