Спалах дифтерії на Закарпатті: закінчилася сироватка

Читать на русском
Закарпаття звернулося до Міністерства охорони здоров'я та в інші області з проханням провести перерозподіл цих життєво необхідних для лікування дифтерії медикаментів.

Всі наявні протидифтерійні сироватки, а їх було вісім, використані пацієнтам, які потрапили до лікарні з діагнозом «дифтерія» в Закарпатській області.

Про це повідомив директор Обласної клінічної інфекційної лікарні Михайло Поляк, передає УНІАН.

Дітей без щеплень не пустять до школи та дитсадку. Чи потрібні такі заходи?З 1 вересня наявність щеплень є обов'язковою умовою для відвідування дітьми шкіл і дитячих садків. Інакше до освітніх установ не пустять.

За його словами, ще 12 пацієнтів з ознаками дифтерії були шпиталізовані до Закарпатської обласної клінічної інфекційної лікарні ще вчора, як і планувалося.

«Чотирьом з 15 пацієнтів, у яких виявили дифтерію, вже введено весь запас лікувальної сироватки - 8 ампул із наявних в області (мінімальна доза - по дві ампули кожному)», - уточнив Поляк. Він також уточнив, що стан пацієнтів стабільний.

«Закарпаття звернулося до МОЗ та до інших областей з проханням провести перерозподіл цих життєво необхідних для лікування дифтерії медикаментів. На жаль, в Україні цей препарат не закуповували декілька років. Остання поставка до регіонів відбулася завдяки гуманітарній допомозі з Індії», - додав Поляк.

Раніше повідомлялося, що на Закарпатті зафіксували спалах дифтерії. Два нові випадки захворювання виявлені в Ужгороді, обидва пацієнта шпиталізовані до інфекційної лікарні.

Нагадаємо, ВООЗ доповнила список загроз людству.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: