У Києві підтвердили випадок захворювання на дифтерію

Читать на русском
У Києві на дифтерію захворів школяр. Огляд людей, з ким він контактував заплановано на сьогодні, 25 жовтня. За місцем проживання та навчання організують дезінфекцію.
Ілюстративне фото.

У Києві підтвердили випадок захворювання учня школи на дифтерію.

«Дитина не щеплена від хвороби через відмову батьків. Хворого шпиталізували. Діагноз дифтерія встановлений 24 жовтня на підставі бактеріологічних даних. Для введення сироватки немає показань», - сказано в повідомленні Центру громадського здоров'я.

Дітей без щеплень не пустять до школи та дитсадку. Чи потрібні такі заходи?З 1 вересня наявність щеплень є обов'язковою умовою для відвідування дітьми шкіл і дитячих садків. Інакше до освітніх установ не пустять.

Як відомо, у дитини був контакт з 45 людьми, із них - 36 дітей. Їх огляд заплановано на сьогодні, 25 жовтня. За місцем проживання та навчання організують дезінфекцію.

У Центрі громадського здоров'я України нагадали, що країна забезпечена дозами вакцини від дифтерії в достатній кількості у всіх регіонах. Для дорослих передбачена ревакцинація кожні 10 років з 16-річного віку. Вакцина безкоштовна, а вакцинуватися можна у сімейного лікаря.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що всі наявні протидифтерійної сироватки використані пацієнтам в Закарпатській області.

Два нових випадки захворювання виявлені в Ужгороді, обох пацієнтів шпиталізовано в інфекційну лікарню.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: