Аваков виступив на захист «Азова»

Читать на русском
Аваков заступився за підрозділ Азов, який в США хочуть внести до списку терористичних організацій, заявивши, що його особовий склад на найвищому рівні виконує службово-бойові завдання.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заступився за підрозділ «Азов», який в США хочуть внести до списку терористичних організацій, заявивши, що його особовий склад на найвищому рівні виконує службово-бойові завдання.

Таку думку він висловив під час зустрічі з главою американської місії Христиною Куіін, повідомляє пресслужба відомства МВС.

У США просять внести «Азов» до списку терористів. З чим це пов'язано та чим загрожує?У Конгресі США вимагають визнати полк Азов терористичною організацією. Відповідну заяву підписали 40 конгресменів.

«Ганебна інформаційна кампанія про нібито поширення нацистської ідеології серед особового складу окремого загону спеціального призначення «Азов» військової частини 3057 східного оперативно-територіального об'єднання НГУ є навмисною спробою дискредитувати підрозділ «Азов» та Національну гвардію України насамперед у свідомості міжнародних партнерів України, спровокувати кризу у відносинах з нашими союзниками, послабити позицію нашої держави у світі», - заявив Аваков

На його думку, «Азов» намагаються зупинити через його бойову ефективність.

Раніше 40 конгресменів передали лист держсекретареві США Майку Помпео з проханням роз'яснити, чому батальйон «Азов» не включений до списку «закордонних терористичних організацій». У листі наголошується, що ООН встановила випадки порушення прав людини і тортур «за відносно коротку історію цього угруповання». Конгресмени підкреслюють з посиланням на ФБР, що, незважаючи на це, батальйон продовжує вербувати американських громадян.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: