Аваков прокоментував відкриття справи стосовно Парубія

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає звинувачення на адресу екс-голови Верховної Ради Андрія Парубія в організації заворушень в Одесі 2 травня 2014 року упередженими і абсурдними.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає звинувачення на адресу екс-голови Верховної Ради Андрія Парубія в організації заворушень в Одесі 2 травня 2014 року упередженими і абсурдними.

Про це він повідомив в Twitter.

ДБР допитало ПарубіяКолишнього спікера Верховної Ради, нардепа від Євросолідарності Андрія Парубія допитали в Держбюро розслідувань.

За його словами, Державне бюро розслідувань (ДБР) змушене було внести відомості до ЄРДР, як того вимагає Кримінально-процесуальний кодекс України.

«Не розумію упередженості формулювань. Очікую, відповідно до закону і здорового глузду закриття справи і спростування абсурдних звинувачень», - заявив Аваков.

Зазначимо, що протистояння в Одесі 2 травня - це зіткнення, масові заворушення, які сталися в місті Одеса 2 травня 2014 року. Бійка була розпочата між проукраїнсько налаштованими громадянами, футбольними ультрас із одного боку і проросійськими учасниками протесту з іншого боку. Повідомлялося, що на Куликовому полі було найбільше жертв, зокрема, через підпал Будинку профспілок, в якому сховалися учасники протесту.

Нагадаємо, Шевченківський районний суд міста Києва зобов'язав Державне бюро розслідувань зареєструвати кримінальне провадження із-за можливого втручання спікера Верховної ради Андрій Парубій у виборчий процес. Цю скаргу суд розглянув 22 липня і зобов'язав ДБР відкрити відповідне провадження. ДБР має відкрити кримінальне провадження за ч. 4 ст. 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права) Кримінального кодексу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: