Зеленський підписав закон про прозорість власності провайдерів

Читать на русском
Зеленський підписав законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності провайдерів програмної послуги багатоканальних цифрових ефірних телемереж.

Президент Володимир Зеленський у п'ятницю, 25 жовтня, підписав законопроект №2035 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності провайдерів програмної послуги багатоканальних цифрових ефірних телемереж з загальнонаціональним покриттям».

Останній етап проходження документа - повернуто з підписом від президента, сказано на сайті парламенту.

Нацрада через суд анулює ліцензії 17 медіа і провайдерівТакож Нацрада вирішила оштрафувати 43 компанії через ненадання інформації про структуру власності.

Закон передбачає внесення змін до закону «Про телебачення і радіомовлення», яким на провайдерів програмної послуги поширюються уже існуючі для телерадіоорганізацій вимоги по структурі власності.

Також визначається, що в Україні забороняється засновувати і брати участь у провайдерах програмної послуги фізичним та юридичним особам, які є резидентами країни, визнаної ВР державою-агресором або державою-окупантом.

Нагадаємо, 4 жовтня глава парламенту Дмитро Разумков схвалив законопроект і 5 жовтня передав його на підпис главі держави.

Як відомо, у СБУ розповіли про нову систему боротьби з рейдерством.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: