У Нацраді пояснили, що буде з мовленням телеканалу «112 Україна»

Читать на русском
Заборона не стосується мовлення телеканалу в інтернеті, а також на кабельному або супутниковому сигналі.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення роз'яснила, що як саме відбуватиметься трансляція телеканалу 112 Україна після того, як набрало чиності рішення про припинення його ліцензії.

Зазначено, що в низці регіонів буде припинено тільки цифрове мовлення 112 Україна.

«У цифрі не буде мовлення тільки тих регіональних компаній, ліцензії яких сьогодні розглядали. Національна рада відсилає лист провайдеру. Як тільки він його отримає, він його і вимикає. Вимикає сигнал провайдер. Це не через півроку, це найближчим часом», - пояснили в Нацраді.

Так, ліцензій на цифрове мовлення були позбавлені п'ять компаній: ТОВ Аріадна ТВ, ТОВ Лідер ТВ, ТОВ ТБ Вибір, ТОВ Новий формат ТВ і ТОВ Партнер ТВ.

Згідно з даними Держреєстру суб'єктів інформаційної діяльності ці компанії поширювали мовлення каналу на кілька регіонів. Зокрема, мовлення поширювалося в Києві, Чернігові, Вінниці, Кривому Розі, Харкові, Дніпрі, Полтаві, Херсоні, Сумах, Львові, Ужгороді, Мукачеві, Луцьку, Черкасах, Хмельницькому, Івано-Франківську та прилеглих районах.

Крім того, згідно з рішенням, цифрове мовлення каналу 112 Україна буде припинено і в містах Луганської і Донецької областей. Зокрема, в Маріуполі, Костянтинівці, Краматорську та інших.

Втім, в Нацраді запевнили, що в цих регіонах телеканал можна буде дивитися на супутниковому та кабельному сигналі. Також мовлення буде доступно в інтернеті.

Нагадаємо, 26 вересня Нацрада відмовилася продовжувати ліцензію на цифрове мовлення телеканалу 112 Україна. Згідно з рішенням, телеканал систематично порушував умови ліцензії та отримав кілька попереджень.

Раніше стало відомо, що суд дозволив Нацраді не продовжувати ліцензію телеканалу 112 Україна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: