Нафта різко подорожчала на зниження запасів у США

Читать на русском
Нафта марки Brent у Лондоні торгується на рівні $ 61,02 за барель, а сорт WTI в Нью-Йорку коштує $ 55,80.

Світові ціни на нафту еталонних марок істотно зросли на даних про несподіване зниження товарних запасів сировини в США за минулий тиждень.

Про це свідчать дані торгів ввечері в середу, 23 жовтня.

Отже, станом на 22:30 (за Києвом) грудневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures зросли на $ 1,32 (2,21%) - до $ 61,02 за барель.

Вартість ф'ючерса на WTI на грудень в електронній сесії на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) піднялася на $ 1,32 (2,42%) - до $ 55,80 за барель.

Тож спред між актуальними контрактами на марки Brent і WTI становить $ 5,22 на користь Brent.

Вплив на ціни додає статистика Міненерго США, згідно з якою комерційні запаси нафти за тиждень, що завершився 18 жовтня, зменшилися на 1,7 млн ​​барелів, або на 0,4%, - до 433,2 млн барелів. Аналітики ринку, навпаки, очікували зростання показника на 2,2 млн барелів.

Також трейдери підіграють повідомленню Reuters з посиланням на джерела про те, що країни ОПЕК і їхні союзники розглянуть питання про поглиблення скорочення видобутку нафти на наступній зустрічі в грудні на тлі побоювань щодо слабкого зростання попиту на сировину у 2020 році.

Раніше повідомлялося, що Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) знизило прогноз зростання попиту на нафту у 2019 році до 1 млн барелів на добу, а у 2020 році - до 1,2 млн барелів на добу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: