Нафта різко подорожчала на новинах з Китаю

Читать на русском
Світові ціни на нафту еталонних марок стрімко зростають на позитивній економічній статистиці з Китаю.

Світові ціни на нафту еталонних марок стрімко зростають на позитивній економічній статистиці з Китаю.

Про це свідчать дані торгів ввечері в середу, 4 вересня.

Отже, станом на 20:30 (за Києвом) листопадові ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures зросли на $2,66 (4,57%) - до $60,92 за барель.

Вартість ф'ючерса на WTI на жовтень в електронній сесії на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) піднялася на $2,61 (4,84%) - до $56,55 за барель.

Тож спред між актуальними контрактами на марки Brent і WTI становить $4,37 на користь Brent.

Як зазначає Прайм, підтримку ринку нафти надала позитивна статистика, яка послабила побоювання ринків з приводу можливого уповільнення зростання світової економіки. При цьому, за даними ділового видання Caixin, Індекс ділової активності (PMI) у секторі послуг Китаю в серпні зріс до 52,1 пункту з 51,6 пункту місяцем раніше. Експерти прогнозували більш слабке зростання - до 51,7 пункту. Китай є одним з найбільших споживачів нафти.

Трейдери також очікують статистику про запаси нафти в США. У ніч на четвер свої дані опублікує Американський інститут нафти (API), а в четвер увечері - Міненерго США. Аналітики очікують, що показник знизився на 3,5 млн барелів після падіння тижнем раніше на 10 млн барелів.

Напередодні чорне золото подешевшало через відсутність прогресу в торгових переговорах між США і Китаєм. Ціна за бочку нафти марки Brent становила $57,80.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: