Нафта здешевіла після виступу Трампа в ООН

Читать на русском
Світові ціни на нафту еталонних марок різко знизилися на тлі посилення невизначеності щодо торговельних відносин США і Китаю.

Світові ціни на нафту еталонних марок різко знизилися на тлі посилення невизначеності щодо торговельних відносин США і Китаю.

Про це свідчать дані торгів у вівторок, 24 вересня.

Так, станом на 22:40 за Києвом листопадові ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures впали на $ 2,25 (3,47%) - до $ 62,52 за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на листопад в електронній сесії на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) знизилися на $ 1,75 (2,98%) - до $ 56,89 за барель.

Як зазначає Прайм, інвестори звернули увагу на заяви президента США Дональда Трампа щодо зовнішньоторговельних відносин з Китаєм. На Генасамблеї ООН він піддав критиці торговельну політику КНР. Він також заявив, що не укладатиме "погану угоду" з Китаєм.

Трамп заявив, що через торгову політику Китаю, яка нібито передбачає крадіжку інтелектуальної власності, держпідтримку підприємств та інші торгові практики, в США закрилися 60 тисяч підприємств.

Нагадаємо, минулого тижня ціни на нафту почали знижуватися, після різкого стрибка до рекордних з кінця травня $ 69,02 за барель. Таке зростання цін було викликане атаками на нафтопереробні підприємства в Саудівській Аравії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: