Чумак відреагував на заяву Горбатюка щодо припинення слідства у справах Майдану

Читать на русском
Заступник генпрокурора і головний військовий прокурор Віктор Чумак відреагував на інформацію про припинення розслідування злочинів проти активістів Євромайдану.

Заступник генпрокурора і головний військовий прокурор Віктор Чумак відреагував на інформацію про припинення розслідування злочинів проти активістів Євромайдану.

Про це він заявив у четвер, 24 жовтня, передає «Інтерфакс-Україна».

Влада Майдану: що робити, коли говорить «вулиця»В Україні відбулися перші масові акції протестів з часу повного перезавантаження влади. Які загрози вони становлять та чи зможе вчасно зреагувати на них команда Зеленського – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Ніхто не зупиняється в розслідуваннях справ по Майдану, будуть призначені люди, керівником буде прокурор з тієї ж робочої групи, тому що мова не про одного Горбатюка, а про 43 особи, які працюють над розслідуванням цих злочинів», - сказав він.   Також Чумак прокоментував звільнення вже ексголови спецрозслідування ГПУ.   «Горбатюку пропонувалося все, що завгодно, але у Сергія Вікторовича позиція «Я нікуди не піду, тому що вважаю, що це все неправильно» - ось і вся історія. Ніхто його не виганяв, ніхто не просив його звільнитися, і я вам офіційно це говорю», - запевнив він.   «Звільнення законні... Якщо Горбатюк з цим не погоджується, ніхто не забороняє йому йти до суду. Всі незгодні з тим, що відбувається, йдуть до суду, і поки немає рішення суду, це буде тільки суб'єктивна думка Горбатюка або кого-небудь іншого», - сказав Чумак, коментуючи заяви Горбатюка щодо незаконності його звільнення з посади.   Тобто, за словами заступника генпрокурора, єдиний правовий спосіб вирішення цієї суперечки - в судовому порядку. При цьому Чумак зазначив, що як заступник генпрокурора, який курирував підрозділ Горбатюка, він спілкувався з ним і неодноразово просив його пройти переатестацію.   «Щодня ми з ним розмовляли, і я йому говорив, що він має пройти цю атестацію», - сказав Чумак.

Раніше Горбатюк звинуватив Генпрокуратуру у перешкоджанні розслідуванню справ Майдану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: