Україна піднялася в рейтингу Doing business – Гончарук

Читать на русском
Україна зміцнила свої позиції і піднялася відразу на сім пунктів в рейтингу Doing Business-2020. Відповідно, наша країна зайняла 64 місце серед 190 держав.

Україна зміцнила свої позиції і піднялася відразу на сім пунктів в рейтингу Doing Business-2020. Відповідно, наша країна зайняла 64 місце серед 190 держав.

Про це в четвер, 24 жовтня, повідомив прем'єрміністр України Олексій Гончарук на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, це позитивний сигнал для українських підприємців і «зелене світло» для іноземних інвесторів.

Україна в рейтингах: як змінилися позиції в 2019 роціУкраїна увійшла до топ-5 країн із найдешевшим мобільним інтернетом і стала більш вразливою державою.

«І це тільки початок! Ми продовжуємо роботу в цьому напрямі: три дні тому запрацював Кодекс про банкрутство, кілька тижнів тому - закон про стимулювання інвестиційної діяльності, активізуємо процеси дерегуляції», - зазначив Гончарук.

Він додав, що за останній рік Україна продемонструвала найбільший прогрес по таких компонентам:

  • Захист міноритарних акціонерів - це +27 пунктів завдяки відкриттю інформації про кінцевого вигодонабувача;

  • Отримання дозволу на будівництво - це +10 пунктів за рахунок усунення вимог до найму незалежного проектанта і інженера технагляду і запровадження системи онлайн-повідомлень, а також зменшення вартості дозволів на будівництво в межах Києва.

Гончарук також висловив надію, що такими темпами Україна найближчим часом стане «магнітом для інвестицій».

Doing business - щорічне дослідження групи Світового банку, що оцінює простоту ведення підприємницької діяльності на основі 10 індикаторів. Доповідь присвячена оцінці нормативних актів, що регулюють діяльність малих і середніх підприємств протягом усього життєвого циклу, і порядку їхнього застосування. Рейтинг публікується із 2003 року.

Раніше президент Володимир Зеленський підписав закон щодо поліпшення інвестклімату в Україні.

Також нагадаємо, в рейтингу конкурентоспроможності Всесвітнього економічного форуму (WEF) за рік Україна опустилася на дві позиції, зайнявши 85 місце з 141.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: