Гончарук прокоментував новий рейтинг України від S&P

Читать на русском
Прем'єр-міністр прокоментував підвищення кредитного рейтингу України агентством Standard & Poor's.

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук вважає, що підвищення рейтингу України означає підвищення довіри до країни і відновлення економіки.

Про це він заявив у своєму Telegram-каналі.

Гончарук прокоментував підвищення кредитним рейтинговим агентством Standard & Poor's рейтингу України в іноземній і національній валюті з «B-» до «B», а також підвищення рейтингу за національною шкалою з «uaВВB» до рівня «uaА».

Він відзначив, що погноз - стабільний. За його словами, це значить, що довіра іноземних партнерів до України зміцнюється.

Прем'єр-міністр упевнений, що це відкриває хороші перспективи для країни.

Як змінювався курс гривні до долара на початку осені за останні 5 роківВперше за п’ять років українська валюта зміцнилася протягом літа та початку осені на 6,5%. Які коливання курсу валют були зафіксовані влітку 2014-2019 років.

Він додав, що у перспективі це означає, що ми будемо мати менше витрат на обслуговування зовнішніх боргів і дешеві ресурси всередині країни.

«У S&P сподіваються, що наш уряд продовжить реалізовувати реформи, які проводилися в останні роки. Економіка відновлюється, співвідношення державного боргу до ВВП знижується», - стверджує Гончарук.

Гончарук додав, що Кабмін буде «тримати темп» на зміцнення економіки шляхом проведення реформ.

Нагадаємо, міжнародне агентство Fitch Ratings підвищило рейтинг України. При цьому Україна була визнана найбільш економічно невільною країною Європи.

Як змінювався курс гривні до долара на початку осені за останні 5 років – на інфографіці.

Раніше ми писали, що експерти дали оптимістичний прогноз за основними економічними показниками в Україні на найближчі чотири роки.

Також «Слово і Діло» проаналізувало сезонні коливання курсу долара до гривні за останні 10 років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: