ОБСЄ зафіксувала більш ніж 400 вибухів на Донбасі

Читать на русском
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню у Донецькій області.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала у Донецькій області 430 вибухів, що на 80 більше, якщо порівнювати з попереднім періодом.

У звіті СММ ОБСЄ сказано, що більшість порушень режиму припинення вогню зафіксовано в районах на південний схід, південно-південний схід і південь від Пищевика (підконтрольний урядові), на північ, північно-північний схід і північний схід від Широкиного (підконтрольний урядові), а також у районах на захід і північ від Горлівки (непідконтрольна урядові).

Богдан ЯременкоНародний депутат України
Яременко пообіцяв, що вибори на Донбасі відбудуться тільки при дотриманні безпекових умовСказано 10 жовтня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

У Луганській області СММ констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, також зафіксувавши менше вибухів (23), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (приблизно 240 вибухів). Більшість порушень зафіксовано неподалік Березівського та Первомайська, а також в районі Золотого.

Нагадаємо, згідно з інформацією Спеціальної мориторинговой місії ОБСЄ, біля населеного пункту Краснолуцский було виявлено понад 20 «Градів», які окупанти розмістили з порушенням лінії відведення.

Також бойовики на Донбасі стріляли біля населеного пункту Зайцеве Північне.

Раніше на переговорах в Мінську 1 жовтня були досягнуті домовленості про початок розведення сил в Петровському і Золотому. Розведення мало розпочатися 7 жовтня.

Але розведення сил і засобів в Золотому і Петровському не розпочалося, через обстріли з боку бойовиків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: