ОБСЄ виявила десятки російських «Градів» на лінії відведення

Читать на русском
СММ ОБСЄ зафіксувала біля населеного пункту Краснолуцький понад 20 Градів, розміщених бойовиками з порушенням ліній відведення.

СММ ОБСЄ зафіксувала біля населеного пункту Краснолуцскій понад 20 «Градів», розміщених бойовиками з порушенням ліній відведення.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

Як повідомляється, на непідконтрольних уряду України території зафіксовано російське озброєння, яке розміщене з порушенням ліній відведення.

«22 жовтня СММ ОБСЄ оприлюднено інформацію, що на непідконтрольних уряду України територіях зафіксовано озброєння, яке розміщене з порушенням ліній відведення. Зокрема, 19 жовтня біля населеного пункту Краснолуцький, що в Луганській області, БПЛА СММ зафіксував 21 реактивну систему залпового вогню БМ-21 «Град», а поблизу населеного пункту Тернове, що в Донецькій області - дві самохідні гаубиці 2С1 «Гвоздика», - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що СММ ОБСЄ зафіксувала вороже озброєння, розташоване без порушення ліній відведення, але за межами певних місць зберігання.

Зокрема, 19 жовтня, на основі доступних даних повітряного спостереження, неподалік Круглика виявлено 26 танків (невстановленого типу), у населеного пункту Мирне - вісім самохідних гаубиць 2С1 «Гвоздика», 18 танків (невстановленого типу), дев'ять буксируваних гаубиць Д-30 «Жаба» і п'ять протитанкових гармат МТ-12 «Рапіра».

Крім того, у населеного пункту Кришталевий виявлено десять одиниць 152-мм гаубиць «Мста-Б» і вісім одиниць гармат польової артилерії калібру 152 мм 2А36 «Гіацинт-Б», а в районі населеного пункту Тернове виявлено вісім танків Т-72.

Нагадаємо, спостерігачі зафіксували в понеділок, 21 жовтня, близько 240 вибухів в Луганській області і близько 80 - на Донбасі.

Минулої доби внаслідок обстрілів загинув один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил, два - зазнали поранення, а ще один - отримав бойову травму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: