Законопроект про верифікацію пенсій передали на підпис президенту

Читать на русском
Останній етап проходження — документ переданий на підпис президенту. Проєкт закону в середу, 23 жовтня, підписав голова парламенту Дмитро Разумков.

Законопроект №1231 про верифікацію пенсій та інших державних виплат передали на підпис президенту Володимиру Зеленському.

Про це свідчить інформація на сайті Верховної ради, розміщена в середу, 23 жовтня.

Що передбачає верифікація соцвиплат та що ускладнює процес?У Мінсоцполітики планують запустити єдиний соціальний реєстр уже цього року. Про верифікацію соцвиплат розповіли експерти.

Так, останній етап проходження документа - переданий на підпис президенту. Проект закону в середу, 23 жовтня, підписав голова парламенту Дмитро Разумков.

Законопроектом, зокрема, запроваджується верифікація державних виплат - пенсій, допомог, пільг, субсидій, стипендій (крім академічних), інших виплат, що здійснюються за рахунок коштів державного, місцевих бюджетів, фондів загальнообов'язкового державного соціального і пенсійного страхування.

Верифікація держвиплат визначається як комплекс заходів щодо збору та перевірки достовірності інформації для призначення, нарахування та/або здійснення державних виплат.

Верифікація таких виплат буде здійснюватися в інформаційно-аналітичній платформі.

Нагадаємо, 17 жовтня Рада схвалила верифікацію пенсій і субсидій.

Також нагадаємо, розмір середньої пенсії в третьому кварталі 2019 склав 3019 гривень. З цього можна зробити висновок, що показник практично не змінився порівняно з минулим роком.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: