У НАБУ повідомили, коли зможуть використовувати «прослушку»

Читать на русском
Національне антикорупційне бюро поки не зможе користуватися правом на прослушку підозрюваних в корупційних злочинах.

Національне антикорупційне бюро поки не зможе користуватися правом на прослуховування підозрюваних у корупційних злочинах.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ в середу, 23 жовтня.

«Закріплення в КПК України права НАБУ на прослуховування - це справжня перемога. Однак скористатися ним НАБУ зможе не відразу. Перш за все потрібно привести у відповідність до положень статті 263 КПК України нормативно-правові акти...», - йдеться в повідомленні.

У НАБУ відзначили, що процес вимагає підготовки складних технічних рішень у взаємодії з уповноваженими державними органами та операторами телекомунікацій.

У Бюро сподіваються, що процес створення «замкнутого циклу» здійснення зняття інформації з телекомунікаційних мереж винятково зусиллями НАБУ завершиться якомога швидше.

У НАБУ підкреслили, що зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж, як і раніше, буде відбуватися винятково за санкцією суду.

Однак надалі, маючи судове рішення, НАБУ не доведеться ознайомлювати з нею СБУ, всі дії будуть починатися і завершуватися безпосередньо в Бюро.

Там нагадали, що прослуховання дасть можливість отримувати корисну інформацію з телекомунікаційних мереж операторів зв'язку самостійно, без «посередництва» інших структур, що мінімізує можливий витік інформації про розслідування НАБУ.

Як відзначають в Бюро, в 2017 році саме через відсутність такого права була зірвана масштабна спецоперація НАБУ з викриття корупції в міграційній сфері.

Раніше повідомлялося, що закон, який дозволяє ДБР і НАБУ здійснювати прослушивание, набув чинності.

Раніше Рада ухвалила закон про прослуховування для ДБР і НАБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: