Карта ООС: ситуація на сході України на 23 жовтня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 23 жовтня 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Минулої доби зберігалася тенденція щодо збільшення кількості ворожих обстрілів на лінії зіткнення. Противник обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем, протитанкового ракетного комплексу, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Окрім того, фіксувався вогонь ворожих снайперів.

Таким чином, загалом за минулу добу ворог відкривав вогонь 24 рази.

На превеликий жаль, наслідком активізації дій окупантів стали втрати серед наших захисників. Змушені сповістити про загибель одного військовослужбовця зі складу Об’єднаних сил.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким і бойовим побратимам Героя.

Двоє наших воїнів внаслідок ворожих обстрілів зазнали поранень, а ще один отримав бойове травмування.

Напрямки:

Луганський напрямок

Тут порушень режиму тиші було 14.

У період з 16:20 до 22:50 ворог 4 рази відкривав вогонь неподалік Золотого, використовуючи ручні протитанкові гранатомети, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

Опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил біля Зайцевого були тричі обстріляні з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

По 2 рази окупанти відкривали вогонь у районах Новолуганського – з мінометів калібру 82 мм та автоматичних гранатометів, та Хутора Вільного – з автоматичних і підствольних гранатометів.

В обідній час противник з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вів вогонь неподалік Південного, а ввечері з кулеметів великого калібру обстріляв наших оборонців Луганського.

Поблизу Новотошківського після 20:00 російсько-окупаційні війська влаштували 35-хвилинний обстріл наших позицій з гранатометів різних систем, кулеметів та стрілецької зброї.

Донецький напрямок

Тут обліковано 10 обстрілів.

Вранці тричі були обстріляні позиції наших військ поблизу Павлополя. Тут ворог застосував міномет калібру 82 мм, протитанкові керовані ракети, вів вогонь зі станкових і ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Міномети згаданого калібру, станкові протитанкові і автоматичні гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю російсько-окупаційні війська також використали під час двох обстрілів опорних пунктів підрозділів Об’єднаних сил неподалік Водяного.

З ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів противник відкривав вогонь відповідно в районах Новотроїцького та Пищевика.

Біля Новоселівки Другої ворог у другій половині дня 20 хвилин обстрілював військовослужбовців Збройних Сил України зі станкового протитанкового гранатомету та великокаліберних кулеметів.

Крім того, у вечірній час з боку населеного пункту Трудівське окупанти спочатку з кулеметів та стрілецької зброї вели вогонь по наших позиціях поблизу Красногорівки, а згодом зі стрілецької зброї обстріляли захисників Мар’їнки.

Обстановка на сьогодні, 23 жовтня

Станом на 12:30 сьогодні, 23 жовтня, російсько-окупаційні війська відкривали вогонь вже 9 разів.

На Луганському напрямку з початком доби противник з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів обстріляв опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил поблизу Луганського та з автоматичних гранатометів – біля Зайцевого.

Ще на один обстріл захисникам Луганського довелося відповідати після 08:00, коли ворог застосував кулемет великого калібру.

На Донецькому напрямку відзначимо факт використання окупантами артилерії калібру 122 мм. Сталося це вночі в районі Водяного, на наших позиціях розірвалися 11 снарядів.

Зі станкових і ручних протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру російсько-окупаційні війська по 2 рази відкривали вогонь по позиціях Об’єднаних сил поблизу Пищевика і Павлополя.

Військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують бойові завдання біля населеного пункту Піски ворог обстріляв з ручних протитанкових гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

За наявною інформацією, упродовж поточної доби втрат з нашого боку немає.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: