Журналіста Асєєва в «ДНР» засудили до 15 років в'язниці

Читать на русском
Апеляційна палата так званого Верховного суду самопроголошеної ДНР засудила до 15 років в'язниці українського журналіста Станіслава Асєєва.

Апеляційна палата так званого Верховного суду самопроголошеної «ДНР» засудила до 15 років в'язниці українського журналіста Станіслава Асєєва.

Про це повідомили в так званій Генеральній прокуратурі «ДНР».

За даними слідства, Асєєв з березня 2015 року по травень 2017 року вів візуальну розвідку місць дислокації підрозділів «Народної міліції «ДНР»» і передавав отримані відомості за допомогою інтернету представникам СБУ. Крім того, він вербував у соціальних мережах проукраїнськи налаштованих користувачів для збору і передачі відомостей військового і іншого характеру, йдеться в матеріалах кримінальної справи.

Асєєв був визнаний винним за статтями «Організація екстремістського співтовариства», «Шпигунство і підбурювання до шпигунства», «Публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності», «Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності». Суд засудив його до 15 років в'язниці з позбавленням права займатися журналістською діяльністю строком на два роки і шість місяців.

Покарання він буде відбувати в колонії суворого режиму.

Раніше повідомлялося, що український журналіст в полоні бойовиків оголосив голодування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: