У МЗС відреагували на вирок журналісту Асєєву

Читать на русском
МЗС висловлює категоричний протест Росії у зв'язку вироком так званого Верховного суду самопроголошеної ДНР українському журналісту Станіславу Асєєву.

МЗС висловлює категоричний протест Росії у зв'язку вироком так званого Верховного суду самопроголошеної «ДНР» українському журналісту Станіславу Асєєву.

Про це зазначається в заяві МЗС України.

«Незаконне тримання і псевдовирок Станіславу Асєєву вкотре підтвердили, що окупаційний режим розглядає незалежну журналістику як одну з головних загроз своєму функціонуванню. Недарма УВКПЛ ООН у своїй доповіді про ситуацію з правами людини в Україні за період з 16 травня по 15 серпня 2019 окремо відзначило відсутність можливостей для публічного висловлення критичних поглядів на окупованій частині Донбасу», - йдеться в заяві.

У МЗС підкреслили, що незаконне позбавлення волі є в Україні кримінальним злочином, і всі причетні до затримання Асєєва будуть притягнуті до відповідальності згідно із Кримінальним кодексом України.

«Ми вимагаємо від Російської Федерації негайного звільнення Асєєва і всіх незаконно утримуваних громадян України. Закликаємо міжнародну спільноту засудити незаконне позбавлення волі громадянина України Асєєва і посилити тиск на РФ з метою безумовного звільнення всіх громадян України, які утримуються як заручники на території Росії і тимчасово окупованих територіях України», - підкреслюється в заяві МЗС.

Нагадаємо, в «ДНР» українського журналіста Асєєва засудили до 15 років позбавлення волі.

Бойовики заявили, що Асєєв «під виглядом здійснення журналістської діяльності вербував у соціальних мережах проукраїнськи налаштованих користувачів для збору і передачі інформації».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: