ГПУ перекваліфікувала справу Гримчака – адвокат

Читать на русском
ГПУ зняла з колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака підозру в шахрайстві і пред'явила йому підозру у зловживанні впливом.

ГПУ зняла з колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака підозру в шахрайстві і пред'явила йому підозру у зловживанні впливом.

Про це Українським Новинам повідомив його адвокат Дмитро Мельник.

«Минулого тижня йому перекваліфікували підозру, тепер закидають ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу», - повідомив він.

Адвокат зазначив, що 21 жовтня Київський апеляційний суд повинен був розглянути скаргу на продовження арешту Гримчака, але переніс засідання на 12 листопада.

При цьому термін арешту і строк досудового розслідування закінчуються 14 листопада.

Захисник зазначив, що Гримчак залишається під вартою, оскільки 6 млн гривень застави за нього не внесено.

Він також заявив, що після перекваліфікації підозри справа ексзаступника міністра МТОТ повинна бути передана до Національного антикорупційного бюро за підслідністю і має розглядатися відповідно у Вищому антикорупційному суді.

Як відомо, ексзаступника міністра та його помічника затримали за підозрою в одержанні неправомірної вигоди. Пізніше їм повідомили про підозру у шахрайстві.

За версією слідства, Гримчак пообіцяв за гроші вирішити два питання представнику приватної компанії.

Суд продовжив тримати під вартою колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака до 14 листопада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: