Гримчак вперше прокоментував звинувачення

Читать на русском
Юрій Гримчак, заступник голови МінТоТ, на засіданні Деснянського районного суду в Чернігові в п'ятницю, 16 серпня, сказав, що в підозрі, яку йому вручили, не все є правдою.

Юрій Гримчак, заступник голови МінТоТ, на засіданні Деснянського районного суду в Чернігові в п'ятницю, 16 серпня, сказав, що в підозрі, яку йому вручили, не все є правдою.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на засідання суду.

Майдан, Чорновол та шахрайство: що не так зі справою ГримчакаЗа словами керівника Управління спецрозслідувань ГПУ Сергія Горбатюка, слідчі вийшли на ймовірний злочин з боку Гримчака під час розслідування справи Чорновол.

«Я можу повірити в недоброчесних судів. Але скажіть мені, будь ласка. Ви дійсно можете повірити, що за 50 тисяч доларів можна змінити рішення конституційної інстанції Верховного суду України? Навіть якби там сиділи хабарники - ну вони ж не зовсім ідіоти... Коли тут люди вважають, що 500 тисяч - це великі кошти, то я вам скажу: найбільший хабар, який мені пропонували - ми зупинилися на 6,5 мільйонів доларів , я сказав, що мені це не цікаво. Якби я сказав десять, мені б дали десять, тому що ці гроші лежали на дивані, поруч, величезна сума. І я міг взяти, скільки хочу, і піти з ними. І, між іншим, без всякого кримінальної порушення, для цього просто треба було віддати картку для голосування», - розповів Гримчак.

Він також повідомив, що максимально співпрацюватиме зі слідством, але буде захищатися.

«Я готовий захищати себе всіма законними засобами. Я буду збирати докази, я буду пояснювати що тк, що прокурори інтерпретують як незаконну діяльність, - це політична позиція. Я готовий гарантувати, що я не буду зустрічатися із людьми, які є в цьому кримінальному провадженні: для того, щоб забезпечити свою невинність мені це не потрібно. Я готовий й далі ходити на роботу або перебувати... хоча я все-таки хотів би дійти до кінця роботи, тому що тут залишилося трохи більше місяця, і в будь-якому випадку її втрачу, бо просто закінчиться термін», - сказав Гримчак.

Він заявив, що не збирається ховатися, і має намір являтися до прокурорів і слідчого.

«Я не збираюся нікуди тікати, я не збираюся ховатися від прокурорів і слідчих, тому що я не бачу в цьому сенсу. Як тільки ти робиш крок до того, що треба кудись втекти або сховатися, - ти вже визнав свої провину... Я буду захищати себе і свою сім'ю. Я готовий гарантувати, що я буду в будь-який момент виконувати всі вимоги слідства», - додав він.

Гримчак вважає, що не має великих коштів, а в клопотанні прокурорів передбачена велика застава.

«Я не маю великих коштів, у мене на рахунку - я не знаю, треба у дружини запитати - я не маю величезних особняків. У мене звичайна трикімнатна квартира 70 або 66 кв.м. Моє багатство - це мої діти, моя сім'я, і ​​у мене є ще одна річ, яка, важко обчислюється засобами - це репутація. У мене більше нічого немає», - сказав заступник міністра.

Нагадаємо, прокурори просять відправити Гримчака під варту із заставою 12,5 млн грн.

Також відзначимо, стало відомо, як Гримчак пов'язаний зі справою Чорновол.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: