Суд припустився помилки в імені під час арешту Гримчака

Читать на русском
Суд у Чернігові під час оголошення ухвали про взяття під варту на 2 місяці підозрюваного у шахрайстві заступника голови МінТОТ Юрія Гримчака припустився помилки з його ім'ям.

Суд у Чернігові під час оголошення ухвали про взяття під варту на 2 місяці підозрюваного у шахрайстві заступника голови МінТОТ Юрія Гримчака припустився помилки з його ім'ям.

Про це передає «Слово і Діло» із посиланням на адвоката Тетяну Матяш.

Зокрема, сторона захисту після оголошення рішення щодо Гримчака повідомила, що у матеріалах справи та рішенні суду вказане інше по батькові. Так, суддя оголосила про арешт Юрія Михайловича, у той час, як по батькові Юрія Гримчака - Миколайович.

«Це не мій підзахисний, оскільки суддя примає рішення по Юрію Михайловичу, що народився у Дніпрі», - написала адвокат у Facebook.

Суддя згодом підтвердила допущення помилки і повідомила, що дані у рішенні про арешт Гримчака будуть виправлені.

Крім того, за словами Матяш, аналогічної помилки припустилася прокуратура у своєму клопотанні.

Нагадаємо, в середу, 14 серпня, Юрія Гримчака та його помічника правоохоронці затримали за підозрою у вимаганні 1,1 млн доларів. Їх затримали на «гарячому» - під час отримання частини суми в розмірі 480 тис. доларів.

Прокуратура повідомляла, що у своєму клопотанні буде просити суд взяти Гримчака під арешт з можливістю внесення застави в 12,5 млн гривень.

Натомість 16 серпня суд обрав запобіжний захід Юрію Гримчаку у вигляді утримання під вартою на 60 діб - до 15 жовтня і заставу в розмірі 6 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: