Суд обрав запобіжний захід Гримчаку

Читать на русском
Деснянський районний суд Чернігова обирав запобіжний захід заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрію Гримчаку.

Деснянський районний суд Чернігова обирав запобіжний захід заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрію Гримчаку.

Про це повідомляє «Слово і Діло» в п'ятницю, 16 серпня.

Майдан, Чорновол та шахрайство: що не так зі справою ГримчакаЗа словами керівника Управління спецрозслідувань ГПУ Сергія Горбатюка, слідчі вийшли на ймовірний злочин з боку Гримчака під час розслідування справи Чорновол.

Суд обрав запобіжний захід Юрію Гримчаку у вигляді утримання під вартою на 60 діб - до 15 жовтня і заставу в розмірі 6 млн грн. Після оголошення рішення адвокат Гримчака повідомив, що суд заарештував не того чоловіка так, як у матеріалах справи й рішенні суду вказано неправильне по-батькові.

Суддя обрав також альтернативний запобіжний захід - Гримчак може вийти з-під арешту під заставу в 6 млн гривень. На думку судді, більш м'який запобіжний захід не зможе запобігти ризиками його втечі, знищенню доказів тощо.

В ході засідання прокурор зачитав клопотання про обрання запобіжного заходу Гримчаку за звинуваченням в хабарництві. Він оголосив деталі схеми, по якій Гримчак мав отримати хабар за сприяння в отриманні дозвільної документації на узгодження земельних проектів.

За його словами, хабар в розмірі 450 тис. доларів передали помічнику Гримчака Ігорю Овдієнку в ресторані «Євразія». Гроші знайшли в багажнику Овдієнка в середу, 14 серпня. Крім того, прокурор заявив, що Гримчак тиснув на суддів і брав хабарі, обіцяючи вплинути на судові рішення.

Нагадаємо, прокурори просили відправити Гримчака під варту із заставою 12,5 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: