Справа Березкіна: суд скасував арешт квартири підозрюваної

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання адвоката підозрюваної у справі заволодіння кредитом держбанку про зняття арешту з майна.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Суд скасував арешт квартири колишньої головної бухгалтерки аграрного холдингу «Креатив» Тетяни Слюсаренко, яку НАБУ і САП підозрюють у причетності до розкрадання 20 мільйонів доларів кредиту Ощадбанку.

Таке рішення 16 жовтня ухвалила слідча суддя Вищого антикорупційного суду Оксана Олійник, повідомляє «Слово і Діло».

У лютому суд за клопотанням детектива НАБУ заарештував майно Слюсаренко, а саме: дві квартири площами 75,91 і 34,27 кв. м; 50% корпоративних прав у ТОВ «Інталь» і автомобіль Volkswagen Touareg 2014 року. У зв'язку з цим її адвокат подав клопотання про зняття арешту з квартири площею 75,91 кв. м. Суд клопотання задовольнив.

Як відомо, за версією слідства, колишній народний депутат Станіслав Березкін, як бенефіціар групи компаній «Креатив», в кінці 2013 - початку 2014 року заволодів коштами державного Ощадбанку в розмірі 20 млн доларів. Він залучив до цієї схеми співробітників держбанку і холдингу «Креатив», у тому числі свого сина і дочку.

Заволодіння коштами здійснено за попередньою змовою групою осіб під виглядом видачі кредиту, хоча достатнього забезпечення для його отримання до банку надано не було. Також слідство вважає, що після отримання кредиту гроші були перераховані на один із офшорних рахунків групи «Креатив» та потім легалізовані. Надалі за ці гроші були придбані активи в Одесі і на Чорноморському узбережжі, після чого їхні корпоративні права були передані дітям екснардепа.

Нагадаємо, у вересні САП повідомила про підозру екснардепу Березкіну. Пізніше суд обрав йому запобіжним заходом майже 15 млн грн застави, які за нього внесли.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: