Тимчасовий повірений у справах США в Україні покинув Київ і дасть свідчення в Конгресі

Читать на русском
Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор залишив Київ, щоб в четвер дати свідчення демократам в нижній палаті Конгресу в рамках процедури імпічменту президента Дональда Трампа.

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор залишив Київ, щоб в четвер дати свідчення демократам в нижній палаті Конгресу в рамках процедури імпічменту президента Дональда Трампа.

Про це повідомила телекомпанія NBC.

За її даними, демократи в Палаті представників направили Тейлору повістку з проханням з'явитися на засідання 17 жовтня. Законодавці вважають цього американського дипломата ключовим свідком, здатним пролити світло на обставини телефонної розмови Трампа і українського лідера Володимира Зеленського, що зачіпають в тому числі розслідування діяльності в цій країні колишнього віце-президента США Джозефа Байдена і його сина Хантера.

Колишній спецпредставник США по Україні Курт Волкер надав в розпорядження демократів в Конгресі sms-листування з постійним представником США при ЄС Гордоном Сондлендом і Тейлором. У цих високопоставлених співробітників Держдепартаменту не було єдиного розуміння того, що Трамп був проти пов'язування питання надання Україні допомоги зі згодою Києва допомагати розслідувати діяльність Хантера Байдена.

«Як я вже говорив по телефону, буде божевіллям затримувати виділення допомоги в області безпеки, щоб допомагати тим самим політичній кампанії», - цитував телеканал Fox News Тейлора. «Білл, я вважаю, що ти не правий щодо істинних намірів президента Трампа. Президент висловився абсолютно ясно: ніяких баш на баш. Президент намагається з'ясувати, чи збирається Україна йти шляхом транспарентності і реформ, які обіцяв президент Зеленський під час передвиборної кампанії», - відповів Сондленд.

Нагадаємо, Конгрес США відклав голосування щодо імпічменту Трампа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: