Набув чинності закон для поліпшення інвестклімату в Україні

Читать на русском
Закон Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні у четвер, 17 жовтня, набув чинності.

Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні» у четвер, 17 жовтня, набув чинності.

У середу, 16 жовтня, він був опублікований у виданні «Голос України».

Метою документа є поліпшення інвестиційного клімату України. Законом внесено зміни до низки законодавчих актів, які містять застаріле та неефективне регулювання. Зокрема, у сфері будівництва скасовується обов'язок сплати пайового внеску у розвиток інфраструктури населеного пункту. Він скасовується з 2021 року.

«Закон набуває чинності від дня, наступного за днем ​​його опублікування, крім: пункту 3 розділу I цього закону, який набуває чинності через місяць від дня опублікування цього закону; пунктів 10-13 розділу I цього закону, які набувають чинності з 1 січня 2020 року; підпунктів 1-7 пункту 18 розділу I цього закону, які набувають чинності через п'ять місяців від дня опублікування цього закону», - наголошується у тексті документа.

Нагадаємо, в середу законопроект був опублікований, а 11 жовтня його підписав глава держави Володимир Зеленський.

Також Зеленський закликав американських бізнесменів інвестувати в Україну.

Скільки іноземних інвестицій зайшло в Україну і скільки було вкладено в закордонні економіки - на нашій інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: